Pe data de 19 mai 2019, de la ora 18.00, Societatea Ornitologică Română organizează cu sprijinul Lidl România, o nouă ediţie - a VII-a - a evenimentului
"Noaptea Privighetorilor",
care, de la an la an, se bucură de un interes tot mai mare din partea iubitorilor de muzică şi natură.
Aşadar, duminică sunteţi invitaţi să luaţi parte la un nou duel dintre oameni şi păsări, în Grădina Botanică "Anastasie Fătu" din Iaşi. La noi, evenimentul a ajuns la cea de-a III-a ediţie.
Cvartetul Charism, format din: Mădălina Mantu (vioara I), Raluca Chirilă (vioara a II-a), Andreea Prisecariu (violă) şi Raul Plăcintă (violoncel) vor interpreta lucrări cunoscute şi îndrăgite din repertoriul internaţional de muzică clasică şi cafe concert.
După ce concertul Cvartetului va lua sfârşit, spectatorii se vor putea plimba pe aleile Grădinii Botanice, însoţiţi de ornitologi, împreună ascultând şi identificând fiecare cântec al păsărilor, aflând multe lucruri inedite din viaţa acestora şi nu numai.
Participarea la evenimentul în sine este gratuită, dar la intrarea în Grădina Botanică va trebui să achitaţi taxa obişnuită de vizitare.
Despre "Noaptea privighetorilor", Teodora Domşa, managerul proiectului declară pentru site-ul HotNews :
"Reţeta evenimentului este una simplă. Avem două concerte şi multă relaxare.
Marii compozitori au găsit mereu inspiraţie în trilurile de pasăre pe care le-au studiat, fie că vorbim de ciocârlie, privighetoare, graur sau alte specii.
Replica este dată de păsările cântătoare din oraşe, pentru că şi în aglomerările urbane avem sunete frumoase, nu doar clasica bormaşină de weekend.
Din această reţetă de succes, până acum, nu pot lipsi condimentele, aşa că vom presăra totul cu informaţii inedite despre păsări, cum le poţi ajuta, ce proiecte de conservare derulăm.
Avem şi ateliere special create pentru copii, avem şi listele de păsări pe care vizitatorii le pot vedea de obicei în oraşe.
În 2019, vrem să discutăm cât mai mult cu oamenii despre ce înseamnă să salvezi un pui de pasăre şi de ce la păsări nu e deloc bine să iei puii acasă, aşa cum se face în cazul câinilor sau al pisicilor."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu